söndag 24 november 2013

Markbygden


Luftade kameran och tog en vinterbild på väg hem från jaktmarken. Vid nedladdningen i datorn såg jag en hel vindkraftspark i solnedgången. Man kan tycka att man har koll på väderstrecken men att man ser Markbygden och alla vindsnurror här kändes rätt så märkligt.

lördag 23 november 2013

Stjärtmes


En väl kamouflerad fågel som jag inte sett tidigare. Det gick inte att missa att det var en Stjärtmes. Annars är det rätt så tyst i skogen förutom knarret som är rätt ljudligt när man går. Kalla verkar ha repat sig bra efter hennes olyckliga snedsprång och hon har just nu alldeles för mycket energi i kroppen. Idag ska hon springa ifrån sig och skulle hon råka stöta på en älg så får vi se hur det går.

söndag 10 november 2013

Älgrent



Renarna är överallt på jaktmarken. Kalla har inte träffat på dom ännu och nu är hon sjukskriven efter ett olämpligt skutt. Det har faktiskt varit den sämsta höst vad det gäller älgobs. Har sett fem älgar på hela hösten varav tre sågs idag. Årets älgjakt närmar sig sitt slut och snömängden är fortfarande perfekt för både människor och hundar.