torsdag 28 mars 2013

Ekorren



Ekorren har inga problem med att springa på husväggen. Hundarna blir tokiga när dom ser den kika in genom fönstret och det är bara vänta tills en ruta kraschar. Ja tänk att för inte så länge sedan var ekorrsoppa en  protein källa. Smakar som fågel men ser ut som en råtta. Ekorren är inte ett jaktbart vilt idag men den är själv duktig på att länsa fågelbon.

tisdag 26 mars 2013

Vår




Äntligen en helg som varit helt fantastisk, vårvintern som är den bästa men kortaste årstiden. Skoterkörning  i ospårad terräng utan fastkörning och lunch ute på öppen eld. Hoppas bara att påskhelgen blir lika fin.


onsdag 20 mars 2013

Inga moderniteter



Telefonstolpar och insektsdödare modell äldre.

söndag 17 mars 2013

Lantdjuren






Ena helgen i fjällen nästa helg i Vallsjön. Drygt hundra mil skiljer men än har inte snön försvunnit där. Vargen hade smygigt omkring en bit bort så dom dräktiga Hälsingefåren fick sova inomhus. Baggen liknar en Panda och är en charmig krabat.  

lördag 16 mars 2013

I väntan på spänning





Fler fjällbilder, skönt att man måste ta sig tid till att inget göra mellan varven. Efter en skidtur utan någon större spänning tog jag fram kameran och sökte annat smått och gott att fota.

fredag 15 mars 2013

Fjälljakt








Tillbaka till civilisationen efter några fjälldagar med skiftande väder. En vistelse utan kommunikation med omvärlden. Det är alltid spännande när man får täckning. Världen fanns kvar den här gången också. Funderade där uppe om alla människor pallar med att vara utan kontakt med omvärlden och hur många dar dom skulle klara utan att bli sjuk. Riporna blev kvar efter många försök till förföljande. Ripjakt på ripans villkor kan man säga.


lördag 9 mars 2013

Ripjakt


Det närmar sig till A2 b. Fjällen från sin bästa sida innan ovädret drar fram. Men vad minns man, inte är det ovädret.

fredag 8 mars 2013

Stugan



För två veckor sedan i stugan. Det är alldeles för lite tid som man hinner tillbringa där, men man får se det som kvalitetstid. Extra trevligt blir det med vänner som eldar upp i stugan och bjuder på nykokt blodpalt när man anländer. Vi tog oss en skidtur och hoppades få se lite ripa men det vi såg var två snopna älgar.