fredag 29 juni 2012

Rävbesök


Räven dök upp på kvällskvisten. Bilden kunde nästan likna en målning av Bruno Liljefors om man hade haft lite bättre utrustning.

Avslöjad


Försökte verkligen att vara tyst och stilla men deras sinnen är kompletta och snabbt var jag avslöjad. 

torsdag 28 juni 2012

Vattenväxt


Nu fotar man allt utan att direkt veta vad, min fina bok med blommor är inte här just nu och hade den varit här hade jag förmodligen inte tagit mig den tiden att artbestämma den. Det här är något som växer på stranden eller i vattnet.

onsdag 27 juni 2012

Småkryp



Inte så mycket att säga om småkrypen men det är rätt skoj att fotografera dom medans myggen håller på att kalasa på mig.


tisdag 26 juni 2012

Hackspetten




Vackra fåglar men inte så sällsynta. Det gick inte att gå förbi tallen utan att förstå att det fanns ungar, dom skrek utan att ta åt sig andan. När jag suttit en stund tyst och stilla på pass kom föräldrarna med mat. 


söndag 24 juni 2012

Skjuter skott



Barrväxterna skjuter skott. Här är det Pinus contorta och Abies balsamgran som förstås inte finns naturligt i våran fauna.

lördag 23 juni 2012

Vattendroppe



Kul att fota vattendroppar men som vanligt är inte stativet med, det går ganska många knäpp med kameran för att få en något sånär bild.

fredag 22 juni 2012

Trevlig Midsommar



Jag hoppas att midsommarhelgen ställer till med fint väder. Har undvikit att titta på väderkartan, för att förhoppningarna inte ska bli för stora får man göra som den sanna optimisten vänta oss det sämsta tänkbara vädret. Eller som någon sa -Nu vänder det, snart är det vinter.

torsdag 21 juni 2012

Sommarbilder






Fler bilder från den gångna helgen. Midnattsol en kavlugn sjö och snö kvar på lågfjället. Helt fantastiskt.

onsdag 20 juni 2012

HAJQ





Stugturen bjuder än så länge på lika upplevelser med skogsfågel, renar och nu förstås med de söta renkalvarna. Helgen som var hade vi en trevlig träff med Jaqt tjejerna. Grillning och en skogspromenad med mycke surr, vi hade tur med vädret och förstås så förhöjde solen den kvällen.

tisdag 19 juni 2012

Mammas kalas



Idag var det kalas hos Mamma, vi tyckte alla att hon var värd en IPhone. Kul teknik men förstås lite annat än en vanlig knapptelefon. Man ska aldrig tycka sig vara för gammal för att utvecklas så därför har det senaste årens presenter varit dator, systemkamera och nu en telefon. Allt kommer att gå bra bara inte tre döttrar och ett barnbarn ger instruktioner samtidigt. Undrar vad hon tänkt om fotografen berättat för henne om framtiden. Undrar om man ens kunde tänka och förstå hur det skulle bli och förmodligen hade nog jag inte jag heller förstått.            

måndag 18 juni 2012

Trekant


Nu växer det så det knakar. Mygg och knott är på gång och detta kan man kalla trekant.

söndag 17 juni 2012

Viltvård

Samling för lite planering och fix på jaktmarken. En saltsten byttes ut nu när vägen är framkomlig. Viltvård i mina ögon kanske annat i andras. Men här kan älgarna slinka förbi utan att någon sitter på pass.

lördag 16 juni 2012

Uggla


Lungt sitta här och vakta kl 5 på morgonen, dessutom är skotersäsongen över.

Renkalvar

Här räcker inte tiden till. Det får bli korta inlägg med statusuppdateringar hur läget ser ut just nu. Exempelvis som här, renkalvarna är på inskolning och här är det trafikvett som står på schemat.

måndag 11 juni 2012

Solglimt




En helg med bara några få solglimtar mellan regnskurarna. Allt växer i den fuktiga luften och Midsommarblommorna har knopp. Det blev en snabbtur till Stockholm på söndagen där valet av ny ordförande i Svenska Jägareförundet genomfördes. Björn Sprängare valdes och en positiv del är att han vet att det finns ett ganska stort område i Sverige som ligger norr om Gävle.

onsdag 6 juni 2012

Hägg

 
 

Häggen blommar och gräset grönskar vi har en sommar på gång, men det är en viktig ingrediens som saknas nämligen sol och värme. Fortsätter det att vara kallt och regna missar vi försommarens tjusning. Men det är bara att vänta för sämre väder kan det inte bli.

måndag 4 juni 2012

Ögonblick











Älgar får man inte nog av och man kan inte låta bli när tillfälle bjuds. Här är det Holger som kom fram för att begrunda åskådarna på Wildlife park på Öster Malma. Men det som var mest intressant var nog Fjällgässen. Kanske man har sett fågeln när man varit i fjällvärlden men som sagt en gås är en gås. Nu gör jag ett försök att lagra bilden av fjällgåsen och förhoppningsvis kanske tillfället "dyker" upp.

lördag 2 juni 2012

Fler macrobilder



 Salix och lite annat smått som inte jag har kunskapen att artbestämma.

fredag 1 juni 2012

Smått blir stort




Macro är det är mest intressanta objektivet. Allt smått får en helt annan betydelse, bara det att man börjar att söka små intressanta växter och djur.  Oftast är stativet inte med så det blir många bilder i papperskorgen.